RECEPTION
RECEPTION
FIRST FLOOR OFFICE
FIRST FLOOR OFFICE
FIRST FLOOR OFFICE
FIRST FLOOR OFFICE
FIRST FLOOR CEILING PLAN
FIRST FLOOR CEILING PLAN

HAYMARKET HOUSE

Haymarket, London SW1

Prominent in Haymarket and Coventry Street, this urban ocean liner was designed in 1939. Subsequent changed complicated the building infrastructure and diminished the quality and prominence of the entrances. On the office floors lofty spaces and daylight were lost to suspended ceilings and strategically inappropriate toilet and riser layouts.

Cowie Montgomery’s design for Land Securities re-evoked the moderne style in new building entrances of Portland Stone and Verde Marble. The palette of materials of the new receptions extends to the offices which provide up to 15 000 sq ft nett per floor. Space and daylight are maximised by co-ordination of slim services to the exposed deep-beamed structure.

The emphasis is on open vistas with highlights of olive ash veneer and linear lighting. The blueprint is applied on other floors of this West End landmark.